Godt for demokratiet og det kommunale selvstyre

Læserbrev af formand for LO-Aarhus, Ole Christiansen. 

Ole Projekt.jpg

Aarhus kommune har indgået et budgetforlig.

Man fristes til at sige et godt budgetforlig igen!

At den borgerlige blok lod champagnepropperne springe i begejstring over ikke at være med, kan selvfølgelig undre. Det må da altid være vigtigt at være med, at få indflydelse. At fejre ingen indflydelse at få, undrer mig i hvert fald.

Samtidig står den på ’ægte rødt’ i forligskredsen.

Det afspejler sig i, at der bliver taget hånd om de svageste i vores by.

Hvad der ikke fremgår så tydeligt i pressens dækning af de politiske begivenheder på rådhuset, er, at der i samme budget er taget højde for, at vores by er i en intens og hastig vækst.

Lidt mere end en milliard kroner skal i de nærmeste år sikre, at væksten sker i balance med investeringer i og udbygning af institutioner og infrastruktur.

Hvad der sker på Aarhus rådhus, er kommunalt demokrati, når det er bedst. Her tages beslutningerne tæt på borgerne, beslutninger, der har indflydelse på vores hverdag, tryghed og velfærd.

På Christiansborg så man helst det kommunale selvstyre derhen, hvor peberet gror. Det må ikke ske.

I LO vil vi gerne være med til at slå en ring omkring vores rådhus, hvis vi er uenige om, hvilke midler og hvilken vej vi skal gå, så klarer vi det bedst i nærhed og sammen med hinanden.

I den forbindelse vil vi gerne udskifte det forældede magistratsstyre med et flertalsstyre. Baggrunden er den enkle, at Jette Skive, i forbindelse med at DF trak sig fra forhandlingerne, fralagde sig ansvaret for sit magistrat. Hvordan kan man have en politisk leder af en organisation, som ikke vil udføre flertalsbeslutninger eller tage ansvar?

Så kort sagt: Et godt forlig for Aarhus.

Godt for demokratiet og det kommunale selvstyre.