Nekrolog, Jesper Frid

Formand for Industrigruppen i 3F Aarhus Rymarken Jesper Frid tabte søndag den 9. april kampen til kræften kun 57 år gammel.

Jesper var født og opvokset i Århus og forblev Århus-dreng hele livet – både når det gjaldt det lokale politiske arbejde og fodbolden, hvor han var en af ”de hvide”.

I 1991 blev han ansat på Ceres, hvor han i 1995 blev valgt til fælles-TR. Samtidigt blev han valgt til næstformand i Århus-afdelingen af Bryggeriarbejderne. Da de fusionerede med SiD i 2001 fulgte han med som næstformand i SiD Bryggerne. Noget af det, han arbejdede hårdt for på Ceres var uddannelse. Sammen med SiD og projektet Det Udviklende Arbejde fik han gang i at få uddannet kollegerne på bryggeriet til industrioperatører. Da Ceres lukkede i 2008 var han med til at sikre, at alle de afskedigede kolleger fik mulighed for at tage forskellige former for uddannelse og opkvalificering i forbindelse med deres fratræden. I 2009 blev han valgt som faglig sekretær i Industrigruppen i 3F Aarhus Rymarken og i 2010 blev han valgt som formand samme sted. I 2013 blev han på 3Fs kongres valgt til deres hovedbestyrelse og arbejdede der også aktivt for at forbedre vilkårene for vores medlemmer.

Jesper var både engageret i det faglige arbejde og i det politiske liv rundt om ham. De kampe, han havde ført for kollegerne på Ceres, førte han videre for medlemmerne i 3F Aarhus Rymarken. Han arbejdede hårdt for at lave overenskomster med uorganiserede arbejdsgivere og sikre medlemmerne de bedst mulige løn- og arbejdsvilkår. Han anså ikke arbejdsgiverne som modspillere, men som medspillere, og arbejdede tæt sammen med Dansk Industri i regionen for at opnå så gode resultater for vores medlemmer som muligt ud fra devisen om hellere at samarbejde end konflikte. Det politiske arbejde optog ham også meget – for ham var der helt klart en sammenhæng mellem det lokalpolitiske og fagforeningsarbejdet. Han havde derfor stillet sit kandidatur til rådighed til efterårets kommunalvalg  for Socialdemokratiet – de må nu se sig om efter en anden arbejdshest.

Selvom han havde lange arbejdsdage blev der heldigvis også tid til familielivet. Ham og hans kone har en datter og svigersøn og to højtelskede børnebørn. Udover at tilbringe meget tid sammen i hverdagen havde de en tradition med at køre sydpå med campingvognen hver sommer.

Jesper vil blive savnet både blandt kolleger og medlemmer i 3F Aarhus Rymarken. Vores tanker går til hans familie. Tak tillildsmand.

Bisættelsen foregår lørdag den 15. april kl. 12 fra Skjoldhøjkirken, Jernaldervej 425, 8220 Brabrand. Efterfølgende mødes vi til kaffe og gravøl i 3F Aarhus Rymarken, Rymarken 4, 8210 Århus V

På 3F Aarhus Rymarkens vegne

Randi Smitsdorf
Formand, 3F Aarhus Rymarken