Velkommen til LO Aarhus


Vi er paraplyorganisation for 21 fagforeninger i Aarhus, Samsø, Skanderborg og Odder Kommuner.  Vi koordinerer LO-fagbevægelsens fælles indsats indenfor både det private og offentlige arbejdsmarked, hvor kerneopgaverne er beskæftigelsespolitik, uddannelse/skolekontakt, erhvervspolitik og meget mere.

Du er altid velkommen til at kontakte os på e-mail: lo@lo-aarhus.dk


 

1920x1080-low-a.jpg


 

blaablok.jpgNy regering vil øge spaltningen i vores samfund
Af formand for LO-Aarhus, Ole Christiansen

I weekenden var der landsmøde i partiet Venstre. Det var regnvejr, så i stedet for at løbe en tur, satte jeg mig godt tilrette i sofaen og tændte for mit TV.

I stedet for 45 minutters fysisk træning ville jeg høre Lars Løkke Rasmussens tale til landsmødet. Det handler jo om at få pulsen op! >>>


 

Ole_Projekt-lille.jpgGodt for demokratiet og det kommunale selvstyre


Læserbrev af formand for LO-Aarhus, Ole Christiansen


Aarhus kommune har indgået et budgetforlig. Man fristes til at sige et godt budgetforlig – igen! 
>>>

 


 

Kronik: construction-1281604_640.jpg

Den gode bygherre


Af Ole Vagn Christiansen, formand for LO Aarhus


I år fejrer vi 75 året for byggeriet af Aarhus Rådhus. Rådhuset står som et flot eksempel på det gode håndværk, vi kan præstere i byen og er blevet et vartegn for Aarhus.  >>>

 


 

Finanslov i SKATTENS tegn

Debatindlæg af Formand for LO-Aarhus, Ole Christiansen

Står der idiot på ryggen af mig?   >>>


 

Marselis_stafet-1.jpg

LO-Aarhus til Marselisløbet

I weekenden var LO-Aarhus sponsor for Marselisløbet. 

De mange deltagende medlemmer af LO havde en god tur i skovene omkring Marselisborg. Der var både mulighed for at gå, løbe eller cykle ture helt op til 140 km.

 


 

DHL-Stafet-1.JPG

LO-Aarhus til DHL-stafet

Sammen med det frivillige projekt ”Sammen om DHL Stafetten” deltog LO-Aarhus, forskellige fagforbund og en stor gruppe udviklingshæmmede i DHL-løbet tirsdag aften.

 


 

13933569_10154000894896492_416282477_n.jpg

LO-Odder besøgte kræmmermarked

Lørdag den 6. august deltog LO-Odder i et velbesøgt Odder kræmmermarked. Vi fik talt med et utal af besøgende og fortalt om overenskomster, gode arbejdsforhold og vigtigheden af sammenhold på arbejdspladsen. >>>

 

 

 


 

Fra fattiggården til folkepensionen

Af Ole Christiansen, Formand LO-Aarhus

Danmark er et af verdens rigeste lande. Det har vi været i mange år, og faktisk er vores rigdom vokset proportionalt med, at borgerne i vores land har fået rettigheder, som sikrer et økonomisk grundlag for den enkelte, når vi blev udsat for en begivenhed, som ændrer vores evne til at forsørge sig selv. Rettigheder for befolkningen og rigdom i samfundet er gået hånd i hånd igennem historien. >>>


UBER er pirattaxa

Af Ole Christiansen; Formand LO-Aarhus

Byretten i København har afsagt dom i sagen mellem UBER chauffører og statsadvokaten. Dommen afgjorde som ventet at UBER´s taxakørsel er ulovlig.


Som man råber i skoven…

Af Ole Christiansen, Formand LO-Aarhus

Dansk Byggeri har udarbejdet en rapport om kommunernes erhvervsvenlighed, hvori de har oplistet landets kommuner i en rækkefølge, hvor den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark er Vejen kommune. >>>


IMG_2358-1000px.jpgPressemeddelelse:

LO-Aarhus melder sig ud

af Velfærdsalliancen

Af Ole Christiansen, Formand LO-Aarhus

LO-Aarhus har fredag den 03.06 meldt sig ud af Velfærdsalliancen, men kæmper indædt videre for den aarhusianske velfærd igennem initiativet ”Aarhus for Velfærd”. Udmeldelsen kommer efter, at velfærdsalliancen har besluttet at rette skytset imod de borgmestre, som får trukket omprioriteringsbidraget ned over hovedet, i stedet for den regering, som er ansvarlig for besparelserne.


skattely 720.jpg

Skattesnyd er et angreb

på vores Danmark!

Af Ole Christiansen, Formand LO-Aarhus

Gør din pligt og kræv din ret! Sådan lyder et gammelt motto for arbejderbevægelsen, og det er en af grundstenene i det danske samfund. Vi arbejder, betaler skat og bidrager til fællesskabet, og til gengæld støtter fællesskabet os, hvis vi bliver syge, ramt af arbejdsløshed eller ikke kan klare os selv. Det er hverdags-solidaritet, og det er den mørtel som får vores samfund til at hænge sammen.


309CCB91-381B-432C-AE09-B46A934C8C4A.JPG

Besøg på AARHUS TECH

Der er plads til endnu flere dygtige unge håndværkere, kokke og grafiske designere på Aarhus Tech. LO Aarhus havde taget initiativ til et besøg på Aarhus Tech med borgmester Jacob Bundsgaard og LO formand Ole V. Christiansen. De blev modtaget og vist rundt på skolen af direktør Annette Lauersen, Vice direktør Lasse Munk Madsen og bestyrelsesformand for Aarhus Tech og formand for 3F TLB Peter Bæk. Formålet var at give et tidsbillede af situationen for et af de hotteste emner, nemlig bestræbelserne på at sikre at flere unge søger en erhvervsuddannelse.

Tak til alle de dedikerede unge lærlinge, elever og engagerede lærere for en flot modtagelse.